Werken met passie - sociaal ondernemen in de praktijk
Boeken

Sociaal ondernemen in de praktijk

Werken met passie

Door | 20 november 2017

Het is de bedoeling dat de komende jaren tenminste 125.000 mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een baan krijgen bij bedrijven of bij de overheid. Daarnaast zijn er nog honderdduizenden mensen naarstig op zoek naar een baan.

 

Bert Jongen constateert dat er nog veel vooroordelen, koudwatervrees en onbegrip leven over het werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd is de praktijk weerbarstiger dan de theorie.

 

In Werken met passie – sociaal ondernemen in de praktijk belicht hij 25 bedrijven en organisaties die ervaring hebben met het werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het boek geeft een veelzijdig beeld van hoe mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werken. Jongeren die hun opleiding niet hebben afgemaakt, mensen met het syndroom van Down die in een lunchroom werken, mensen met autisme die uitstekende computerspecialisten zijn of senioren die als taxichauffeur een bijdrage leveren aan een beter milieu. Van hun ervaringen, valkuilen, tips en openhartigheid kunnen anderen leren. Dit boek is een handige wegwijzer op het gebied van sociaal ondernemen.

 

Bert Jongen (1956) werd geboren met een lichte lichamelijke beperking en is freelance journalist. Hij schreef onder andere voor Dagblad De Limburger en het Financieele Dagblad. Eerder publiceerde hij ‘Onbeperkt succesvol: leven met een handicap’ waarin (on)bekende Nederlanders met een fysieke beperking hun verhaal vertellen.

 

Meer informatie

Titel: Werken met passie

Auteur: Bert Jongen

Uitgeverij: Bert Jongen, Maastricht

ISBN: 978 94 9119 739 0

Prijs: € 22,90

 

‘Werken met passie – Sociaal ondernemen in de praktijk’ is hier te bestellen

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen