Whitepaper hittestress Zó blijf je gezond en productief
Whitepaper

Whitepaper hittestress: Zó blijf je gezond en productief

Door | 4 juli 2018

Veel medewerkers hebben te maken met hitte. Vaak zonder dat ze het weten, vormt dit een serieus gevaar voor de gezondheid. Hittestress noemen we dat. Concentratieverlies, uitdroging en duizeligheid zorgen voor de grootste risico’s. Maar ook hoofdpijn, kramp en huiduitslag zijn veelvoorkomende gevolgen van hittestress. Wanneer hittestress niet goed wordt aangepakt, is er kans op flauwtes of zelfs een hitteberoerte!

 

Hitte of een warme werkomgeving kunnen verschillende oorzaken hebben. Hittestress kan ontstaan door het klimaat. Denk aan de zomer waarin er zeer warme dagen kunnen zijn. Ook kan hittestress ontstaan door het werken in een warme productieomgeving, door bijvoorbeeld stralingswarmte van een installatie, gieterij of werk in afgesloten ruimten.

 

Hoge temperaturen hebben altijd een negatieve impact op de productiviteit. Maar wat belangrijker is: door concentratieverlies is de kans op het maken van fouten en onveilig werken groter. Een medewerker die kampt met de gevolgen van hittestress kan daardoor ook een risico vormen voor zijn/haar collega’s!

 

Om de juiste maatregelen te nemen, heeft VeiligGoed de belangrijkste factoren van hittestress in kaart gebracht. Hierbij spelen omgeving, activiteiten en kleding een belangrijke rol. De informatie is gebundeld in een gratis whitepaper, zodat je zelf de juiste maatregelen kunt nemen.

 

De whitepaper ‘Hittestress – zo blijf je gezond en productief’ is (gratis) te verkrijgen via de website van VeiligGoed

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen