Willem Lageweg ‘Sommige leiders leven nog in de vorige eeuw’
Artikel

Willem Lageweg: ‘Sommige leiders leven nog in de vorige eeuw’

Door | 16 juni 2016 | Bron: AD.nl

Hij draagt een donkerblauw recyclebaar pak van DutchSpirit, is vegetariër en zelfs zijn gsm is ecologisch verantwoord. Willem Lageweg is een beschaafde man, een rasoptimist. Overal waar hij de afgelopen jaren sprak, stak hij de loftrompet over bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld.

 

Nu hij vertrekt als directeur en zzp’er wordt, voelt het boegbeeld zich eindelijk vrij om de wereldvervuilers aan de schandpaal te nagelen. Vooral Shell moet het ontgelden.

‘Ik blik positief terug. Van de 2400 aangesloten bedrijven doen velen spectaculaire dingen. Zo is Unilever bezig de omzet te verdubbelen en de CO2-uitstoot te halveren. Maar we moeten nog 80 tot 90 procent van de weg naar klimaatneutraal afleggen. Dus ergens ben ik ook niet tevreden.’ Op de vraag waar het mis gaat, antwoordt hij: ‘Sommige leiders leven nog in de vorige eeuw, ze handelen puur prijsgedreven en kortetermijngericht.’

 

Lees het artikel ‘Shell stelt zich met milieu crimineel op’ op AD.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen