Boeken

Diversiteit werkt

Wow! Wat een verschil

Door | 29 augustus 2016

In succesvolle organisaties doet iedereen gelijkwaardig mee. Er is een balans gevonden tussen het stimuleren van de authenticiteit en talenten van de groepsleden enerzijds en het creëren van een mores en procedures waaraan de leden zich aanpassen anderzijds.

 

Deze combinatie van eigenheid en gezamenlijkheid levert een 'inclusieve cultuur' op: een cultuur waarin mensen zich scharen achter een gemeenschappelijk doel, maar waarbij ze tegelijkertijd zichzelf kunnen zijn en hun eigen talenten tot hun recht kunnen laten komen.

 

Dat is niet alleen fijn voor de mensen zelf maar zeker ook voor de organisatie die zo het beste uit de medewerkers haalt. Onderzoek wijst bovendien uit dat diversiteit tot betere bedrijfsresultaten leidt. Alle reden dus om te streven naar zo'n open werkcultuur waarin verschil er niet alleen mag zijn maar zelfs omarmd wordt.

 

Wow! Wat een verschil is een veelzijdig boek vol inspiratie over verschillen. Met ingrediënten om de creatieve spanning tussen tegenstellingen te hanteren. Van beconcurreren en vechten naar co-creatie en verbinden. Met acht inclusie-principes die leiden tot een open werkcultuur. Praktische theorieën uitgelegd in maximaal 650 woorden.

 

Meer informatie

Auteur: Jitske Kramer

Uitgeverij: Uitgeverij Thema

ISBN: 978 90 5871 879 2

Prijs: € 14,95

 

'Wow! Wat een verschil' is hier te bestellen

Wow wat een verschil