Boeken

Diversiteit werkt

Wow! Wat een verschil

Door | 29 augustus 2016

In succesvolle organisaties doet iedereen gelijkwaardig mee. Er is een balans gevonden tussen het stimuleren van de authenticiteit en talenten van de groepsleden enerzijds en het creëren van een mores en procedures waaraan de leden zich aanpassen anderzijds.

 

Deze combinatie van eigenheid en gezamenlijkheid levert een 'inclusieve cultuur' op: een cultuur waarin mensen zich scharen achter een gemeenschappelijk doel, maar waarbij ze tegelijkertijd zichzelf kunnen zijn en hun eigen talenten tot hun recht kunnen laten komen.

 

Dat is niet alleen fijn voor de mensen zelf maar zeker ook voor de organisatie die zo het beste uit de medewerkers haalt. Onderzoek wijst bovendien uit dat diversiteit tot betere bedrijfsresultaten leidt. Alle reden dus om te streven naar zo'n open werkcultuur waarin verschil er niet alleen mag zijn maar zelfs omarmd wordt.

 

Wow! Wat een verschil is een veelzijdig boek vol inspiratie over verschillen. Met ingrediënten om de creatieve spanning tussen tegenstellingen te hanteren. Van beconcurreren en vechten naar co-creatie en verbinden. Met acht inclusie-principes die leiden tot een open werkcultuur. Praktische theorieën uitgelegd in maximaal 650 woorden.

 

Meer informatie

Auteur: Jitske Kramer

Uitgeverij: Uitgeverij Thema

ISBN: 978 90 5871 879 2

Prijs: € 14,95

 

'Wow! Wat een verschil' is hier te bestellen

Wow wat een verschil

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen