Hoe Zeeman klanten en andere stakeholders betrekt in het MVO-beleid
Artikel

Hoe Zeeman klanten en andere stakeholders betrekt in het MVO-beleid

Door | 2 augustus 2016

Zeeman doet al jarenlang verslag van haar MVO-beleid. Als familiebedrijf maakt Zeeman sinds de oprichting in 1967 met respect voor mens en milieu goede kleding en textiel voor de laagst mogelijke prijs. De vorderingen op dit gebied zijn in een reeks MVO-verslagen jaarlijks vastgelegd. Bij het verslag van 2015, dat nu in Europa is gepubliceerd, gaat Zeeman een stap verder: het MVO-beleid is aangescherpt met behulp van ‘puntjes van kritiek’ van de verschillende stakeholders.

 

Bart Karis, ceo: ‘Het jaar stond vooral in het teken van openheid. Vertellen wat we doen en vooral hoe we verantwoord ondernemen. Om daar concreet invulling aan te geven hebben we in 2015 een aantal belangrijke nieuwe stappen gezet.’

Met de productieketen als rode draad beschrijft Zeeman voor iedere schakel in de keten het beleid op de MVO-gerelateerde aspecten. Zoals de gedragscode voor fabrieken, gebruik van biokatoen en recycling.
 
Nieuwe ontwikkelingen in 2015 zijn:

– Risico’s geanalyseerd om deze beter in de hand te kunnen houden;

– Continue stakeholderdialoog opgezet om elkaar te betrekken bij het MVO-beleid;

– Openheid over hoe Zeeman verantwoord onderneemt en de dilemma’s die daar bijhoren;

– Gestart met het Better Cotton Initiative.

 

’26 puntjes van kritiek’

In 2015 is Zeeman in gesprek gegaan met de stakeholders, en heeft deze op kantoor uitgenodigd. Het resultaat van de gesprekken is verwerkt in een boekje, waarin de vragen en opmerkingen aan bod komen. Dit boekje, ’26 puntjes van kritiek’, wordt door Zeemans winkelmedewerkers meegegeven aan geïnteresseerde klanten. Ook in de toekomst blijft Zeeman haar stakeholders betrekken bij het MVO-beleid. Vragen en opmerkingen die klanten nu stellen, worden beantwoord en als ‘puntjes van kritiek’ aangevuld op de Zeeman website.

 

Lees het MVO-verslag van Zeeman

Download het boekje ’26 puntjes van kritiek’

 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen