Artikel

Zes factoren die een duurzame samenwerking tegenhouden

Door | 11 januari 2016 | Bron: overduurzameinzetbaarheid.nl

De meeste mensen willen zelfstandige, ‘ondernemende’ werknemers die zelf verantwoordelijkheid nemen. Maar bij een vraag om nieuwe input, ideeën en meningen houdt iedereen de kaken stijf op elkaar.

 

Laat duizend bloemen bloeien, maar wel op weg naar de uitgang. Dat zijn kenmerken van een angstcultuur. Hoe doorbreek je die? Bedenk dat het allemaal draait om erkenning en waardering. Overduurzameinzetbaarheid.nl heeft zes mooie tips op een rijtje gezet om die angstcultuur te doorbreken.

 

Lees het artikel op de website van Over Duurzame Inzetbaarheid

 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen