Zo pak je voedselverspilling aan
Artikel

Zo pak je voedselverspilling aan!

Door | 1 juli 2016 | Bron: MVO Nederland

Hoe pak je voedselverspilling aan? MVO Nederland maakt het inzichtelijk met het nieuwe gratis e-book: Verspilling, de houdbaarheidsdatum nabij. Met behulp van De Ladder van Moerman doorlopen agrifood-bedrijven in negen stappen de mogelijkheden voor besparing, van de meest naar de minst ideale oplossing.

 

Europese bedrijven en hun toeleveranciers kunnen 10 miljard euro per jaar besparen door voedselverspilling tegen te gaan, blijkt uit onderzoek door de Rabobank. Nederlandse consumenten gooien jaarlijks 2 tot 2,4 miljard euro aan voedsel weg. En in de keten van oogst tot supermarkt wordt voor nog eens zo’n 2 miljard euro verspild. Wereldwijd gaat het om 1,3 miljard ton aan voedsel.

 

De Ladder van Moerman is een variant op de Ladder van Lansink, een bekend instrument in ‘afvalland’ dat beschrijft hoe je het meest efficiënt om kan gaan met afvalstromen in je bedrijf. Moerman laat zien hoe dat werkt voor voedsel. Zijn ladder is de basis van het boek, die worden aangevuld met voorbeelden uit de Nederlandse praktijk.

 

Lees verder op de website van MVO Nederland

Download het e-book ‘Verspilling, de houdbaarheidsdatum nabij’