Zo pak je voedselverspilling aan
Artikel

Zo pak je voedselverspilling aan!

Door | 1 juli 2016 | Bron: MVO Nederland

Hoe pak je voedselverspilling aan? MVO Nederland maakt het inzichtelijk met het nieuwe gratis e-book: Verspilling, de houdbaarheidsdatum nabij. Met behulp van De Ladder van Moerman doorlopen agrifood-bedrijven in negen stappen de mogelijkheden voor besparing, van de meest naar de minst ideale oplossing.

 

Europese bedrijven en hun toeleveranciers kunnen 10 miljard euro per jaar besparen door voedselverspilling tegen te gaan, blijkt uit onderzoek door de Rabobank. Nederlandse consumenten gooien jaarlijks 2 tot 2,4 miljard euro aan voedsel weg. En in de keten van oogst tot supermarkt wordt voor nog eens zo’n 2 miljard euro verspild. Wereldwijd gaat het om 1,3 miljard ton aan voedsel.

 

De Ladder van Moerman is een variant op de Ladder van Lansink, een bekend instrument in ‘afvalland’ dat beschrijft hoe je het meest efficiënt om kan gaan met afvalstromen in je bedrijf. Moerman laat zien hoe dat werkt voor voedsel. Zijn ladder is de basis van het boek, die worden aangevuld met voorbeelden uit de Nederlandse praktijk.

 

Lees verder op de website van MVO Nederland

Download het e-book ‘Verspilling, de houdbaarheidsdatum nabij’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen