Zonder circulaire economie kunnen we straks niet leven
Video

‘Zonder circulaire economie kunnen we straks niet leven’

Door | 18 juli 2016 | Bron: Nos.nl

Een economie waarin afval niet meer bestaat en waarin elke grondstof steeds weer opnieuw gebruikt wordt. De Nederlandse overheid en het bedrijfsleven willen graag koploper zijn in zo’n circulaire economie. Maar voordat het zover is, moet er nog heel veel gebeuren, vindt de Sociaal Economische Raad (SER) – het belangrijkste adviesorgaan van de Nederlandse overheid.

 

Jaarlijks produceert Nederland zo’n 60 miljoen ton afval. Een groot deel van dat afval wordt verbrand en gestort. Bedrijven richten zich nog altijd op nieuwe grondstoffen, recycling is niet vanzelfsprekend. Volgens de SER moet daar snel verandering in komen: ‘Zonder circulaire economie kunnen we straks niet leven. De grondstoffen raken op. Het kan straks gewoon niet anders. Zonder grondstoffen geen welvaart’, aldus Ed Nijpels, voorzitter van de SER-commissie.

 

Nieuwsuur sprak hierover met Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen, en nam een kijkje bij twee bedrijven die al op de goede weg zijn: Interface en de plasticrecycling industrie.

 

Lees verder op nos.nl

Download het SER-advies ‘Werken aan een circulaire economie: geen tijd te verliezen’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen