Video

‘Bijna niets doen’: een krachtig principe tegen zwerfvuil

Door | 4 januari 2016

Zwerfvuil is de belangrijkste ‘sponsor’ van de plastic soep: van al dat plastic in de oceanen is meer dan de helft afkomstig van plastic dat ooit op straat of in de natuur is achter gelaten, ook al was dat duizenden kilometers van de oceaan verwijderd.

 

Stichting Klean pleit ervoor dat we bij het begin moeten beginnen om de duurzame wereld die we met z’n allen nastreven te realiseren, een principe dat gebaseerd is op de Broken Window Theory. ‘We willen zoveel mogelijk mensen motiveren om één keer per dag één stuk zwerfvuil op te ruimen. Hoe vreemd dit ook klinkt, dit is het krachtigste principe dat er bestaat: bijna niets doen. Als een kwart van de Nederlanders dit doet, dan ligt er al binnen een week geen zwerfvuil meer. En laat zien dat je dat doet! Want alleen door te laten zien hoeveel mensen dit al doen, zullen steeds meer mensen mee gaan doen.’

 

 

Stichting Klean geeft presentaties aan scholen, bedrijven en op congressen over de relatie zwerfvuil en de plastic soep.

Kijk voor meer informatie op de website

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen